zeolit? vad är det?

MCPzeolit_closeupwebMCP Zeolite – den unika mineralen – som kan förändra världen.

Zeolit är en mineral som bildats vid vulkanutbrott, i en reaktion mellan vulkaniskt glas och saltvatten. Det finns ett 40-tal sorters Zeolit med varierande funktioner och kvaliteter. MCP Zeolit är en kombination av zeoliter sammansatt för specifika ändamål.

Bästa Zeoliten finns i Ungern. I området Tokaj-Hegyalja finns de bästa fyndigheterna av Zeolit, det är härifrån det världsberömda Tokajivinet härstammar. Vinrankorna växer i mark som är naturligt berikad med Zeolit. Hungarian Academy of Science Det finns inget annat land som har större kunskap om MCP och Zeolit. Här pågår ständig forskning och utveckling.

MCP – forskning, kunskap och erfarenhet
Kvaliteten kontrolleras kontinuerligt av Prof. Dr. János Papp, han är senior advisor vid framtagning av MCP. Gedigen kunskap och lång erfarenhet är nödvändigt när vi tar fram MCP för specifika ändamål. Prof. Dr. János Papp, tidigare medlem i Hungerian Academy of Science, har Zeolit som specialitet. Det är mycket glädjande att han nu ingår i vårt MCP team.

Unik struktur
Zeolit har en cristallin struktur som inte faller samman. Den kan både absorbera och adsorbera näring, vatten och aromer med mera.

Ett par filmer om zeolite och dess funktion:


och några länkar:

www.panaceo.com

www.zeolitesupport.com

www.zeolite.com

 

info@raatec.com